Община Сливен

Мероприятия за "Седмица на пожарната безопасност" в област Сливен

.........................................................
11.09.2018 / 14:46

В периода 10-16 септември 2018 г. предстои традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност” и честването на професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при МВР – 14 септември.

Мероприятията по повод „Седмица на пожарната безопасност”, са планирани и са пряко насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на ПБЗН, издигане престижа на професията и доверието на хората, както и популяризиране на всички дейности, осъществявани от ГДПБЗН – МВР.

Част от планираните мероприятия в област Сливен са:провеждане на дарителска кампания сред служителите на РДПБЗН-Сливен в помощ на децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг служители от ГДПБЗН, представяне на изложба от рисунки на деца от областта на тема „С очите си видях бедата” и

награждаването на призьори от областния етап на конкурса,организиране посещения на деца от групи за предучилищна подготовка от детски градини, организиране на приемна с открит телефон за граждани,провеждане на Ден на отворените врати с демонстрация на възможностите на службата за извършване на оперативни дейности, разясняване на мерки за пожарна безопасност и защита при пожари и бедствия,провеждане на игри с тематика в областта на ПБЗН за деца и ученици,отдаване на почит и полагане цветя на гробовете на починали през последните години служители на РДПБЗН-Сливен и други. С пълния списък на организираните мероприятия в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица всеки желаещ може да се запознае на сайта на ОДМВР-Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев