Община Сливен

Още не са готови резултатите от тройната съдебномедицинска експертиза на починалата в Сливен родилка Ренета Томова

.........................................................
11.09.2018 / 11:37

Все още не са готови резултатите от тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по случая с починала родилка Ренета Томова в Сливенската областна болница. Това съобщи за Slivenpost.bg д-р Васислав Петров – директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

„Поддържаме връзка със следователя по случая и той ме информира, че все още не е дошла. Предполагам, че и Медицинския одит също ще изчака резултатите от експертизата и тогава ще се ни представи доклада си за качеството на медицинското обслужване. За момента имаме само резултат от проверката на РЗИ, която показва, че по документацията не са открити грешки“, поясни още той.

От прокуратурата обявиха, че ще излязат с официална информация след като излязат хистологичните изследвания, както и заключенията на медицинския одит. Образувано е досъдебно производство по случая с Томова. Родителите й са дали показания пред следовател още същия ден – 17 август.

Бебето – Мария Томова е изписано в добро състояние. Заради частична пареза на едната му ръчичка, ще му бъде направена рехабилитация, уточнява Агенция „Фокус“.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев