Община Сливен

Художествена галерия „Димитър Добрович“ представя графични творби на автори, творили в "Графично ателие" – Пловдив

-----
05.09.2018 / 10:35

Художествена галерия „Димитър Добрович“ представя графични творби на автори, творили в ГРАФИЧНО АТЕЛИЕ – ПЛОВДИВ през последните 10 години. Изложбата бе открита на 4 септември, в зала "Сирак Скитник" и ще продължи до 18 октомври. В изложбата са показани литография, офорт, aлография, офсет, и др. Целта е да се покаже резултата от свободното комбиниране на различни печатни техники, което подхранва и обогатява артистичния израз.

Подбраните произведения показват възможностите на различни класически и нетрадиционни печатни техники - от дълбокия печат през литографията, сериграфията и офсета. Новите технологии на съвременната епоха предлагат неограничено поле за експеримент.

Графичният отпечатък има много широка публика и колекционери в цял свят. Сдружение „Графично ателие“ работи за създаването на отворено общество от любители и познавачи, както и за развитието на майсторско ателие за печат, където артистите, търсещи предизвикателствата на графичното изкуство, ще намерят професионално съдействие от високо квалифициран майстор печатар – умдрюкер.

Още снимки от новината

-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев