Община Сливен

Проведе се редовно заседание на Общински съвет – Нова Загора

-----
30.08.2018 / 15:02

На 30 август се проведе 43-то заседание на Общински съвет - Нова Загора. В предварително обявения Дневен ред бяха включени 10 точки, като допълнително бяха внесени 4. Основен акцент в заседанието бе предложението за приемане на правния анализ за състоянието на общинската болница, информационния меморандум и приватизационната оценка. Както се очакваше, то предизвика разгорещени дебати, в които всички съветници, с изключение на представителите на БСП, се обединиха около тезата за необходимостта от приватизацията и подготовката на максимално изгодни условия за общината при сделката. В рамките на разискванията се изказа мнение‚ че трябва да се предложи доста по-висока цена от обявената от лицензираните оценители приватизационна оценка, което беше отхвърлено от мнозинството. Болшинството се обедини около необходимостта от търсене на разумно решение и офериране на приемлива цена, вземайки под внимание както състоянието на предлагания актив, така и продажбата на цялостната дейност. Позицията „против“ на съветниците от БСП беше без всякаква аргументирана мотивация, което в никакъв случай не е в полза на нашите съграждани. В своето изказване кметът Николай Грозев отговори на зададените въпроси като подчерта, че призовава всички към повече разум при вземането на това сериозно решение, касаещо достъпа до качествено здравеопазване на нашите съграждани: „Нека политиката да остане на заден план, а да мислим кое е най-доброто за всички жители на общината, да определим цена, при която да привлечем възможно най-добри инвеститори, защото става въпрос за здравето на всички нас.“ След което градоначалникът предложи да бъде избрана седем членна комисия, включваща представители на Общински съвет, Общинска администрация и директора на МБАЛ „Св. Петка Българска“, която да определи и представи на Общински съвет максимално добри условия по приватизационната сделка. В разискванията изказвания направиха Георги Николов – председател на ОбС - Нова Загора, Нейчо Минчев, Сергей Радилов, Пепа Беева, Стоян Пенев и др. Решенията по точката бяха приети с 20 гласа „за“, 2 „против“ и двама „въздържал се“, след продължилите повече от час дебати.

В хода на заседанието бяха разгледани и приети предложението за изменението на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Нова Загора и Предложението за включване на общински детски градини и училища в Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2018/2019 година. Единодушно бе прието предложение за преобразуване на Комплекс за социални услуги за деца и семейства „Детство за всички“, с. Асеновец.

След изчерпване на точките в Дневния ред и дадената възможност за питания, обръщения и декларации, председателят на Общински съвет – Нова Загора Георги Николов закри заседанието.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев