Община Сливен

Проведе се редовно заседание на Общински съвет - Сливен

-----
30.08.2018 / 15:01

Днешното заседание започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите в катастрофата край град Своге.

43 бяха точките в основния дневен ред. Беше гласувано и прието предложението да бъдат включени четири допълнителни точки. Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училищата на територията на община Сливен беше разгледан и приет. Промените са свързани с новата детска градина в кв. „Надежда", която да бъде включена в схемите за разположение на детските градини.

С 29 гласа „за" общинските съветници приеха проект на Наредба за именуване, преименуване на общински обекти, поставяне, преместване и премахване на художествени елементи на територията на общината. По този начин ще се създаде определен ред за именуване и преименуване на общинските обекти.

На днешното заседание беше приет отчетът за изпълнението на бюджета на община Сливен за 2017 г. Той беше резглеждан публично през месец юли.

„Най-важното за един план е той да се изпълнява. Бюджетът за 2017 година затвърждава тенденцията да имаме все по-успешно изпълнение, като приходи и разходи. Близо 80 процента е изпълнението на бюджета, което ни показва, че сме на прав път", заяви кметът Стефан Радев и посочи, че текущото изпълнение на бюджета на Община Сливен за първото шестмесечие на 2018 г. се движи добре. Подобряват се всички наблюдавани показатели, в това число и този на просрочените задължения.

На сесията днес бяха разгледани и приети две предложения, свързани с европроекти. Единият се отнася за сключването на споразумение за побратимяване с три града – Алба, Италия, Ниш, Сърбия и град Бидгошч, Полша. Другият европейски проект е „Социално – икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование" – Компонент 1. По този проект Община Сливен, заедно с няколко партньорски организации ще участва за безвъзмездно финансиране за различни дейности, които да подпомагат тези групи.

По време на заседанието беше прието и изменение на бюджета на общината за 2018 г. Предложеното изменение включва предоставянето на средства от общината за извършването на ремонтни дейности по проекта за „Интегриран градски транспорт. Други разходи са свързани с отводняване на улици в населени места и ремонт на Народно читалище„Зора 1860" в град Сливен и Читалище „Пробуда – 1938 г." в село Панаретовци.

Беше дадено съгласие Община Сливен да прехвърли на държавата 5 язовира, които са изгубили предназначението си. Това са язовирите в Скобелево, Горно Александрово, Биково, Глуфишево и Злати Войвода.

Друга приета точка беше предоставянето на обект, намиращ се в сградата на 12-то училище, който да се използва от Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков".

Бяха приети също и предложения за разпореждане с общинска собственост и отпускане на финансови средства на граждани.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев