Община Сливен

Успешно приключи социалният проект на „ВиК“ – Сливен с европейско финансиране

----
27.08.2018 / 13:24

Успешно приключи социалният проект на „ВиК“ – Сливен с европейско финансиране, за осигуряване на работно облекло, лични и колективни средства за защита, места за отдих, обучение за предпазване от професионални заболявания на работниците и служителите и други дейности за подобряване на работната среда. Това бе отчетено на заключителната пресконференция в пресклуба на БТА в Сливен за реализацията на проекта, от неговия ръководител Марин Тенев. Едногодишният проект „Подобряване качеството на работните места във „Водоснабдяване и канализация – Сливен“, на обща стойност над 360 000 лева, стартира на 1 юни 2017 година, по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Той бе реализиран по приоритетна ос за подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места, направление „Добри и безопасни условия на труд“. Безвъзмездната финансова помощ от Европейския социален фонд на стойност 246 000 лева е допълнена с национално и собствено съфинансиране, съответно за 43 270 и 72 118 лева.

Основната цел на проекта бе подобряване на работната среда, чрез осигуряване на по-добри и безопасни условия на труд при спазване на българското законодателство, както и внедряване на гъвкави и ефективни форми за организация на труда, което да способства за повишаване на производителността на труда в дружеството и за опазване на околната среда. Специфичните цели, задачи и дейности бяха свързани с внедряването на колективни мерки за защита, намаляване на трудовия травматизъм, снижаване на професионалната заболеваемост, отсъствията по болест и трайно намалената трудоспособност. Проектът акцентира върху въвеждането на практики за удължаване на професионалния живот на по-възрастните работници и служители, над 54 години. Проведени бяха обучения на служителите относно специфичните рискове за здравето им, обезопасени – съществуващи обекти с неблагоприятен микроклимат, осигурен достъп на хората с увреждания и места за почивка и хранене за служителите в помпените станции „Карандила“ и „Червенаково“. Изпълнението на проекта допринесе за повишаване на ефективността на производствената дейност, за адаптиране на управленските процеси в организацията, за регламентиране на труда и изграждане на съвременна система за управление на човешките ресурси.

Работниците и служителите на дружеството са доволни от осигуреното специализирано работно облекло, лични предпазни средства и средства за колективна защита от по-висок клас, каза управителят на дружеството инж. Севдалин Рашев. Той подчерта, че проектът е подпомогнал дружеството в един труден във финансово отношение период, като неговото реализиране е имало силно положителен ефект за развитието на дружеството в социален план.

Още снимки от новината

-----
-----
-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев