Община Сливен

Бойко Борисов:С учения като "Платинум лайън" ние променяме мисленето, учим се да воюваме заедно и да гарантираме сигурността

-------
09.08.2018 / 13:47

С учения като "Платинум лайън" ние променяме мисленето, учим се да воюваме заедно, да се отбраняваме и да гарантираме сигурността не само на Балканите, на нашите граждани, а и на Черноморския регион. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на закриването на многонационалното учение "Платинум лайън" ("PLATINUM LION 2018"), което се провежда на учебния полигон "Ново село", предаде БГНЕС.

Премиерът поздрави за изключително добрите резултати участниците в многонационалната съвместна подготовка. За първи път процесът по планиране и провеждане на подготовката е изцяло отговорност на Сухопътните войски на Република България. "Поздравявам българското командване, за първи път планират, ръководят и са се справили прекрасно с това мащабно занятие“, отбеляза премиерът Борисов по време на заключителната церемония, която се проведе на Учебен полигон „Ново село“.

„Едно прекрасно съоръжение за подготовка, тренировка и възпиране е съвместната ни база, която заедно с американските колеги имате възможност да използвате тези дни“, добави министър-председателят. „С тези учения ние променяме мисленето, учим се да воюваме заедно, да се отбраняваме и да гарантираме сигурността не само на Балканите, на нашите граждани, а и на Черноморския регион“, каза в заключение премиерът Борисов.

На полигона "Ново село" край Сливен от края на юли военни от 8 държави, сред които и Албания, Грузия, Молдова, Сърбия и Черна гора, тренираха действия за защита на район от терористи.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев