Община Сливен

Нинова и сие не са истинските наследници на Димитър Благоев

-----
28.07.2018 / 17:42

Днес българските социалисти – горди наследници на българските комунисти, се събраха отново на традиционния събор на Бузлуджа, за да почетат създаването на партията от Димитър Благоев, но и за да засвидетелстват отново, че са верни последователи на заветите на Дядото. Всъщност обаче това е един от най-позорните митове, който повече от столетие крепи БКП/БСП. Навремето комунистите, а сега и социалистите никога са нямали смелостта и доблестта да признаят, че партията на Благоев няма нищо общо с тяхната болшевишко-терористична формация. Най-силното доказателство за това ни е завещал самият Благоев. Няма как негови наследници да бъдат руско-съветско-болшевиките от „Позитано”. Дядото и неговата партия са били осъзнати русофоби, тоест

 

достойни българи,

 

докато партията на Нинова е патологично русофилска, русоробска, просталинска, пропутинска.

 

Позицията на Благоев за превземащото България русофилство е ясна и категорична:

 

„Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“.

 

И още:

 

"Но и когато искаше Сан Стефанска България ,Русия изхождаше не от желание да създаде една голяма и силна държава на Балканите, а с твърдото намерение да тури ръка на новата балканска държава и тъй да се доближи до Проливите!

 

Русия беше и е и днес решителен враг на една силна и независима България.

 

Първо защото тогава България би изместила Русия в ролята и на християнски покровител на Балканите и второ защото една силна и независима България би била най-голямата преграда на руските завоевателни планове на Балканите".

 

Димитър Благоев се обявява и против подготвяното от Кремъл т. нар. Септемврийско въстание.

 

ФАКТОР

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев