Община Сливен

Още за ужаса в Сотиря: Кучетата разкъсали Живко за секунди

.........................................................
27.07.2018 / 09:38

Глутница расови кучета от породите питбул и американско були буквално изядоха собственика си в местността Мочурите край Сливен.

33-годишният Живко Димитров от село Сотиря починал за секунди от остра кръвозагуба, след като бил разкъсан от зверовете, пише тази сутрин "Телеграф". Мъжът бил намерен от негов приятел, с когото имали среща след вечерната разходка на седемте животни.

Зверовете били без поводи и намордници, обикаляли около тялото на собственика си. Те ръмжали злобно и не допускали никого да доближи. Приятелят му успял да се измъкне невредим и да потърси помощ. Две от псетата са избягали и се издирват в силно пресечената местност, а местните от Сотиря са в стрес.

Кметът на селото разказа, че Живко бил любител на екзотични породи и от няколко години се занимавал с развъждането им, но не е имало проблем. Според местните жители питбулите са използвани за участие в незаконни кървави боеве между свирепи кучета, каквито се организират срещу солидни суми. Живко се установил в семейното жилище на майка му, която била вдовица. Имотът е достатъчно отдалечен от последните къщи в селото, което го превърнало в идеален за развъждане на зверовете. Малцина от местните смеели да надникнат през оградата от страх, че свирепите животни може да ги изядат.

Кметът каза, че Живко се изучил в Сливен, а през последните години работел като бодигард в дискотеки и нощни клубове по морето.

 

Източник: "Блиц"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев