Община Сливен

Разкрити престъпления, иззети наркотици и задържани в хода на операция на сливенската полиция

.........................................................
26.07.2018 / 09:52

С цел ефективно противодействие на конвенционалната престъпност и обезпечаване сигурността на гражданите на територията на ОДМВР-Сливен бе проведена специализирана полицейска операция. Акцията е осъществена в периода от 6,00 часа на 23 юли до 22,00 часа на 24 юли от 236 полицейски служители на районните управления в областта с 56 автомобила и със съдействието на 16 служители на Зонално жандармерийско управление-Бургас.

В хода на операцията са проверени 3595 лица и 2388 моторни превозни средства. Извършени са проверки на заложни къщи, игрални зали за хазарт, автоморги и сервизи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали и търговски обекти. Осъществен е контрол на 318 лица от криминалния контингент. За двата дни на операцията са разкрити 11 кражби, образувани са 8 досъдебни и 7 бързи производства. В поделенията на ОДМВР-Сливен са задържани 14 лица. Издирени са 15. Съставени са 757 акта за различни нарушения и 55 протокола за предупреждение по Закона за МВР.

 

В рамките на полицейските действия на територията на РУ-Нова Загора при проверка на лек автомобил от специално изграден тайник е иззет плик съдържащ около 10 грама метамфетамин. При последвалите процесуално-следствени действия под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен на адреси в град Нова Загора и Сливен са намерени и иззети наркотични вещества- марихуана и метамфетамин, големи парични суми в евро и лева, електрона везна, златни накити и множество електроуреди-телевизионни приемници, преносими компютри, музикални уредби и други. Работата по случая продължава.

Задържани са извършители на опит за кражба от пощенски клон в град Сливен. Задържан е мъж от Стара Загора извършвал кражби от търговски обекти в сливенските села Тополчане и Ковачите. В частен имат в гад Сливен е разкрит случай на отглеждане на канабис. Иззети са 5 растения. Образувани са досъдебни и бързи производства за управление на МПС под въздействието на наркотични вещества, алкохол и неправоспособност. Иззети са шофьорски книжки и са прекратени регистрации на автомобили.

 

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев