Община Сливен

Още няколко квартала и улици остават без вода утре заради ремонта на кръговото кръстовище

------------------------------------
25.07.2018 / 17:42

Второ спиране на водата за цял ден ще има в Сливен утре, 26 юли, заради ремонтните дейности на кръстовището „Розова градина“, съобщиха от „ВиК“ – Сливен. За нуждите на строителството на кръговото кръстовище, без вода ще бъдат всички квартали на юг от ул. „Раковска“. Това са: Централна градска част, Даме Груев, Индустриална зона, Руски квартал, Дружба, Младост, Заимов, Надежда и части от Ново село и Клуцохор.

Планираните дейности, според заявката на фирмата изпълнител, ще се извършват от 8 до 18 часа.

След 18 часа служителите на водното дружество ще започнат възстановяване на водоподаването, което вероятно ще продължи до полунощ, а на по-високите етажи и до по-късно. Утре в района на строителството ще бъде монтиран специален спирателен кран за разделяне на водоснабдителните зони при кръстовището. Благодарение на него, при по-нататъшното спиране на водата, няма да бъде потърпевш повече от половината град, а по-малък район.

Ще припомним, че общината е възложила на фирмата изпълнител, освен строителството на кръговото кръстовище, и подмяна на амортизирания водопровод в района. Новият водопровод ще бъде изграден със съвременни чугунени водопроводни тръби с дълъг живот.

„В и К“ – Сливен се извинява на гражданите за причиненото неудобство. Възможно е временно замътване на водата, след като бъде възстановено водоподаването.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев