Община Сливен

БАВ представи в Областна администрация - Сливен проект за насърчаване на заетостта във водния сектор

------------------------------------
25.07.2018 / 16:23

Българската асоциация по водите /БАВ/ представи в областната администрация в Сливен проект за насърчаване на заетостта във водния сектор в страната. Областният управител Чавдар Божурски, който е и председател на Асоциацията по В и К, откри събитието. Приветствие поднесе и управителят на „В и К”-Сливен инж.Севдалин Рашев.

 

„Реформата във водния сектор тече от няколко години и тя е необходима, за да се подобрят В и К – услугите. В България 99 процента от населението е водоснабдено. За сравнение, в съседна Румъния процентът е 78”, заяви инж. Иван Иванов, председател на БАВ. „Нашите проблеми са загубите на вода, както и канализацията”, допълни той. За разрешаването им секторът се нуждае от близо 12 млрд.лева, които ще бъдат осигурени предимно чрез европейско финансиране. „А тези значителни инвестиции означават, че ще бъдат разкрити нови работни места. Целта ни е заплащането в сектора да стане по-адекватно и да бъде обучен квалифициран персонал”, каза още инж.Иванов. В Сливен и областта предстои да бъдат усвоени 85 млн.лева.

 

Проектът на БАВ за насърчаване на заетостта е по ОП "Развитие на човешките ресурси". Той предвижда от 8 до 10 август в Сливен да се проведе безплатно обучение за работа в отрасъла.

 

В срещата участваха близо 30-ина безработни мъже и жени, регистрирани в Бюрото по труда, членове на екипа на Асоциацията по В и К, експерти от водния оператор.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев