Община Сливен

В РБ "Сава Доброплодни" ще се проведе занимание по финансова грамотност за деца по проекта „FinKids “

.........................................................
25.07.2018 / 09:33

На 25.07.2018г., от 10:00 часа, в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ - гр. Сливен, с децата участници в творческата работилница “Лято в библиотеката” ще се проведе занимание по финансова грамотност. Проявата се организира в рамките на проекта „FinKids” на сдружение „Европейски инициативи без граници“, реализиран с подкрепата на Фондация „ЕКОНТ”.

Kак да помогнем на децата да се ориентират в света на парите? Проблемът е достатъчно важен, за да оставим на телевизията и на училищната лавка да са единствените им опитни полета в „науката“ да управляват джобните си пари. Днешните деца разполагат с все повече и повече пари. Със средствата, които родителите им предоставят, те задоволяват свои потребности от храна, материали за училище, игри и забавления. Въпреки редовното си присъствие във финансовия кръговрат на света, децата нямат никаква, или имат бегла представа, за значението на парите – как се печелят, защо се пестят, как да се харчат разумно, къде се съхраняват, как се увеличават. Благодарение на проект FinKids, аудиторията ще се впусне в невероятно приключение, което ще изследва същността на парите и как се борави с тях.

Финансовата работилница ще бъде с времетраене 2 астрономически часа и ще включва кратка история на парите, основни термини в икономиката, финансов комикс, игри и много изненади.

Целта на проекта FinKids е да даде на децата необходимите знания за икономиката и бизнеса, по ясен, достъпен и забавен начин. За да се стимулира детския интерес, информацията ще бъде поднесена с помощта на интересни истории, легенди, илюстрации, снимки и ролеви игри. Сухите проучвания и определения няма да имат място в програмата.

Модератор на занятието ще бъде Благовеста Ценова - представител на сдружение „Европейски инициативи без граници“.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев