Община Сливен

1141 нарушения на пътя са констатирани за една седмица в Сливенско. Връчени са 12 електронни фиша

------------------------------------
24.07.2018 / 13:09

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътната безопасност, разпредени от директора на ОДМВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков и в рамките на националните кампании „Ваканция” и „Безопасно лято”. Екипи на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 1867 моторни превозни средства, и 1912 лица. Полицейските служители са констатирали 1141 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

С мобилни и стационарни камари в областта са установени 369 нарушения на скоростните режими. За седмицата са издадени 493 електронни фиша. По време на проверките на пътя полицейските служители са връчили 12 електронни фиша.

За други нарушения са съставени 702 фиша. Актовете са 70.

За неправоспособност са съставени 7 акта. 9 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като 3 от тях са с алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. Един водач е употребил наркотични вещества по време на управление. Отнети са 9 шофьорски книжки. Прекратени са 3 регистрации на автомобили, управлявани от неправоспособни водачи и 4 за употреба на алкохол.

 

От 1 юли до 31 август на територията на страната се провежда акция „Безопасно лята” в изпълнение на разпореждане на отдел „Пътна полиция” при ГДНП с цел осигуряване на безопасното движение и ограничаване на пътнотранспортния травматизъм през летните месеци. В хода на кампанията контролът е главно по отношение на неправоспособните водачи, спазване ограничението на скоростта, застраховка Гражданска отговорност, употреба на алкохол и наркотици и използване на обезопасителните системи в автомобилите.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев