Община Сливен

На 18 август в Жеравна - вдигат най - тежката сватба в историята на България с 20 000 гости

-------
24.07.2018 / 09:43

Холивудският актьор Бен Крос, който избра България за своя втора родина и живее у нас от 2002 г. насам, е решил да се задоми за българка, пише Флагман.бг. Щастливката е Деяна Бонева.

 

Със сигурност това ще е най-голямото бракосъчетание под открито небе при спазването на всички български обичаи - в присъстието на поне 20 хиляди гости в народни носии. Това ще стане на 18 август, събота, край Жеравна – в кулминацията на 11-тото издание на фестивала на фолклорната носия.

 

Очаква се англичанинът да пристигне с калпака и с цървулите на Ян Андерсон – покойният съпруг на Елена Андерсон, които му бяха завещани от вдовицата през 2016 година на Жеравна с пожелание да следва благородните му стъпки на наша земя.

 

В заснето от родолюбивата телевизия Inlife.bg видео от този сакрален момент, Крос казва следното: „Да влезеш в обувките на друг човек и да извървиш пътя му е голяма отговорност... надявам се това да е весело събитие”.

 

Две години по-късно този изключителен по дух, талант и доброта чужденец ще направи същото, което направи холандецът Ян Андерсон – ще се ожени за българка и ще продължи да възхвалява родината ни като своя, чувствайки се горд не само в ролята на легендарния журналист от ирландси произход Джеймс Баучер в спектакъла „Осмото чудо” на ансамбъл „Българе”, но и наяве.

 

Елена Андерсон загуби своя съпруг - първият основен спомоществовател на ансамбъл „Българе” преди три години, но неговият завет да се съхрани и популяризира магията на бъларския фолклор остана жив. Елена е сестра на ръководителя- идеолог на „Българе” Христо Димитров.

 

Очаква се на 17, 18 и 19 август т.г. в Жеравна да пристигнат още повече радетели на българското, отколкото на миналогодишното юбилейно издание, когато бяха отчетени около 20 хиляди души.

 

Бен Крос идва в София за първи път през 2000 г., за да снима филм с Жан-Клод ван Дам. По това време той живее във Виена. Само няколко месеца след първия му престой у нас, се налага да се върне заради роля в сериал по римска сага, заради която пребивава още няколко месеца. Влюбва се в България и купува апартамент в столицата, където остава постоянно от 2005 г. насам. По същото време среща и Деяна, с която са неразделни.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев