Община Сливен

Областният управител откри мотосъбора „Кипилово - 2018"

-----
21.07.2018 / 12:33

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски бе гост на мотосъбора в местността Сайганица край котленското с.Кипилово. „За поредна година съм заедно с вас. Тук винаги се случват няколко неща. Първо, естествено, преживява се емоцията от шума на двигателите, майсторското управление и тръпката да притежаваш двуколесна машина. Второ, благодарение на вас, съборът се превърна в един семеен празник. И не на последно място – може би трябва да попитаме група „Епизод” – но като че ли няма по-вярна публика от вас, докато слушате „Мъжки песни”, песни за Паисий, Кочо, Хаджи Димитър, Шипка. Поздравявам ви, че пазите такива духовни ценности”, каза в приветствието си областният управител и пожела на участниците здраве и вълнуващи преживявания.

 

Отец Димитър Янков отслужи водосвет. Зам.кметът Шериф Куванджъ поднесе поздравление от името на кмета Коста Каранашев. Зам.кметът подчерта, че мотосъборът се е превърнал в едно от най-интересните събития в културния календар на Котел.

 

Основни организатори са мотоклуб „Лястовица 33”-Котел в партньорство с общината. Председателят на клуба Иван Тодоров обяви от сцената, че от година на година Сайганица привлича все по-голям интерес. „Ще направим това място Селище на рока и моторите”, каза той и призова девизът на всички участници да бъде „Уважавай, за да те уважават”. Плакети с девиза бяха подарени на областния управител и зам.кмета.

 

За събитието пристигнаха много мотористи от различни краища на страната. Програмата до 22 юли предвижда рок-концерти, изпълнения на децата от НУФИ-Котел, стънт-състезания и демонстрации, игри, възстановка на стари мотоигри и други забавления.

Още снимки от новината

-----
-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев