Община Сливен

Европроцедурата „Насърчаване на предприемачеството“ предизвика завишен интерес в Сливен

------------------------------------
20.07.2018 / 13:43

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ “Насърчаване на предприемачеството“, която стартира в началото на месеца, предизвиква завишен интерес сред гражданите на Сливен. Ежедневно имаме по четири-пет запитвания, съобщи Весела Омайникова, управител на Областния информационен център /ОИЦ/. Това стана на среща с представители на регионалните и национални медии, организирана съвместно с областната администрация.

 

Процедурата е по ОП „Иновациии и конкурентноспособност 2014-2020“. Целта е да се създадат и развият нови предприятия, като безвъзмездното финансиране е 80 на сто от цялата стойност на проекта, помощта варира от 50 000 до 200 000 лева. Могат да кандидатстват всички юридически лица и еднолични търговци, регистрирани по Търговския закон и Закона за кооперациите. Фирмите трябва да са създадени след 31 декември 2016 г. „По отношение на тази процедура Сливенска област е сред приоритетните. Приоритет сред кандидатстващите ще бъде даден на жените-предприемачи, както и на лицата до 29 и между 50 и 64 години”, допълни Омайникова.

 

Процедурата е насочена към нови предприятия за текстил, химични продукти, компютърни и оптични продукти, електрически съоръжения, издателска дейност, дейности в здравеопазването, в предоставянето на медико-социални грижи с настаняване, в областта на дизайна, архитектурата, телевизията и радиото и др. Крайните срокове за подаване на проектите са 5 септември и 7 ноември. Всички подробности кандидатите могат да получат от екипа в ОИЦ, който се намира в сградата на община Сливен.

 

Областната администрация и ОИЦ работят съвместно за популяризирането на европейските програми и възможностите за финансиране. Информация за откритите нови процедури може да се намери и в сайтовете на администрацията и центъра.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев