Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: „Умният“ лидер на БСП Атанас Делибалтов за краха на животновъдството. И как бил спечелил от него

.........................................................
20.07.2018 / 10:46

Вчера един сливенски сайт услужливо ни поднесе поредните интересии на "умния" лидер на местната БСП Атанас Делибалтов. Темата е избиването на заразените животни и още какъв е бил разцветът на комунистическото земеделие и животновъдство. И как същото било съсипано от новите демократи.

Само че фактите говорят друго. В документи на бивши държавни и партийни органи от онова време, показани от Антон Тодоров, лъсна голата истина: в началото на 80-те години започва сривът в тези два отрасъла. Във въпросните документи са посочени конкретни цифри с десетки и стотици милиони загуби. Каквато и да е вината на управляващите по – сетне, катастрофата е заложена тъкмо тогава.

Жалещото за евтаназираните животни бившо ченге, в чийто офис вероятно още се кипри портретът на човекомразеца Джерджински, не отронва и дума за кланетата преди години. Пак по документи, издадени от Антон Тодоров, са избивани огромен брой животни… Само през 84-та са заклани или умрели по необходимост над 1 милион овце, над 17 млн. птици, над 775 000 свине, над 72 000 говеда и др.

Ето какво сподели преди време в своя профил във Фейсбук „умният“ лидер:

„Още през 1991 г. регистрирах първата си фирма. Активната си дейност стартирах през 1994 г. До края на 1998 г. бях най-големият вносител на месо в България. Създадох и ръководя няколко дружества с различен предмет на дейност…“

Казаното от него разсмя дори бивши колеги, сега съпартийци, оспорващи бизнесдарбите му. И все пак – виждате ли кой е спечелил от краха на животновъдството!

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев