Община Сливен

Вандалска проява! Изсипаха морска сол около дръвче в центъра на Сливен

------------------------------------
19.07.2018 / 14:27

Морска сол е посипана около дръвче, което се намира пред сградата на Драматичен театър „Стефан Киров“, алармираха от ОП „Озеленяване“. Солта е забелязана тази сутрин и е почистена веднага. Заради влагата част от нея се е разтворила и влязла в пръста около ствола на дръвчето. „Има опасност то да изсъхне“, коментира Гюлшен Маджарова, дългогодишна служителка в озеленяването. Тя показа и други поражения, нанесени върху градинките около паметника на Хаджи Димитър. Изтръгнати са растения- цветя и чемшири. Част от тях снощи. Има изчезнали растения и от градинките пред входа на Сливенската митрополия. Почти без растения е останал районът около паметника на генерал Скобелев. Липсват растения и от градинките пред централния вход на общинската сграда. Там има счупено дръвче, което е на 4-5 години. Изчезнали са още растения и от кашпите в централната градска част, както и от градинките по главната сливенска улица. „Не мога да изброя всички места, от които са откраднати растения. Те са много“, коментира Гюлшен Маджарова.

 

Посегателствата върху зелените площи в общината се санкционират по Наредбата за обществения ред в община Сливен и Наредбата за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на община Сливен.

 

Община Сливен и Общинско предприятие „Озеленяване“ полагат усилия градът да има красиви градинки и алеи, където гражданите да се разхождат и да си почиват. От там призовават всички да опазваме това, което се създава, за да живеем в приветлива среда.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев