Община Сливен

Седем общински язовира ще бъдат ремонтирани с държавни средства

...
17.07.2018 / 15:25

Седем от общо 109-те язовира, общинска собственост, на територията на Сливенска област ще бъдат ремонтирани с държавни средства, съобщи на среща с журналисти зам.областният управител Камен Костов. С решение на правителството "Държавна консолидационна компания"ЕАД-София , която е със 100 процента държавно участие, ще проведе процедурата и ще възложи реконструкцията на тези водни съоръжения.

В списъка за ремонти са два язовира на община Сливен - каскадните "Злати войвода 3" и "Злати войвода 4", четири язовира в община Нова Загора - в землищата на селата Асеновец, Пет могили, Радецки и Крива круша, и един язовир на община Котел - "Калън дере" край Мокрен, който попада на територията на военния полигон "Ново село". Всички от посочените съоръжения са с един или повече компрометирани елементи. Подробностите за ремонтите ще бъдат уточнени в близко бъдеще.

"Държавна консолидационна компания" ще възлага ремонтите на общински язовири и в останалите области от страната. В списъка са включени водни обекти, за чието превеждане в добро техническо състояние местните власти не разполагат с необходимия финансов и експертен ресурс или по други причини.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев