Община Сливен

Психолог консултира безработни в Сливен как да бъдат активни при търсенето на работа

-----
14.07.2018 / 11:15

Безработни посещават кабинета по психология в Бюрото по труда в Сливен. Услугата се предлага отскоро в нашият град.

При посещението си при психолога, безработните разискват с него, как да бъдат активни при търсенето на работа. На първо място те трябва да са регистрирани в бюрото по труда и да следят за работните места, да се допитват до близки и познати, по сайтовете за работа.

Безработните лица споделят проблемите, които пречат за трудовата им реализация – здравословни проблеми, отглеждането на деца под 3 години, напреднала възраст и др. Заедно с психолога те дискутират необходимите действия за преодоляване на пречките в процеса на търсене на работа.

Психологията не бива да се бърка с психиатрията. Това е научна дисциплина, изучаваща умствените процеси и също така поведението на хора или животни, като често прилага научния метод при лабораторни изследвания. Психологията обхваща също прилагането на това знание в различни сфери, включително проблеми от ежедневния живот и лечение на психически заболявания.

Основни обекти на изследване на психологията са възприятията, познавателната способност, вниманието, емоциите, мотивацията, функционирането на главния мозък, психологията на личността, поведението и междуличностните отношения. Някои учени, особено привържениците на дълбинната психология, включват в този списък и несъзнаваното. В своите изследвания психолозите използват емпирични методи за определяне на причинните и корелационни връзки между различни психосоциални променливи. В допълнение или вместо емпиричните и дедуктивни методи, някои клинични психолози разчитат на интерпретация на символи и други индуктивни техники.

Макар че психологическото познание обикновено се използва за оценка и третиране на проблеми с психическото здраве, то служи и за разбиране и разрешаване на проблеми от много други области. Голямото мнозинство от психолозите работят в областта на клиничната, консултативната и училищната психология, но също и на индустриалната и организационна психология и други области, като възрастова, спортна, медицинска и юридическа психология.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев