Община Сливен

Лек автомобил се хвърли в река край Котел... Майка и син оцеляха по чудо след падане от 20 метра

.........................................................
11.07.2018 / 11:57

Отново тежко ПТП в печално известния участък от пътя между с. Тича и Котел. Завоите на смъртта отново припомниха за своето кръвожадно присъствие. За щастие на катастрофиралите и за слава Божия, майка и син от Велики Преслав оцеляха невредими в изключително тежко и зрелищно ПТП на два километра от входа на село Тича. Колата се е хвърлила в дерето точно пред паметника на младеж от селото в завоя, който стана и негово лобно място.

Управлявалата FIAT Punto жена, с шуменска регистрация сподели:” Тъкмо беше спряло да вали, цялата пътна настилка беше много мокра. Познавам пътя, често пътувам оттук. Въпреки, че се движехме доста бавно, реших още да намаля с оглед на многото завои.С натискането на спирачките колата поднесе, последва удар в мантинелата, след което за части от секундата паднахме в дерето. Имахме късмет, че автомобила падна в реката почти по гуми и леко остана на една страна, което направи най-бързо и безопастно излизането ни от колата. Отдавам изключително значение на факта, че двамата със синът ми бяхме с предпазните колани. Искам да отправя апел към всички водачи винаги да ги ползват. Не мога да коментирам дали пътната настилка е виновна за произшествието ни.”

Гражданин от община Котел, който чакаше да приключи евакуацията на колата от дерето, се възмути докога ще е така в този пътен участък.

„След всеки дъжд или роса, тук непременно стават катастрофи, колко хора загинаха точно на това място в рамките на има няма 300 метра. Това асфалт ли е – погледнете как се плъзга.”

На мястото на катастрофата беше и общинският съветник Мастън Муртазов от ОБС Котел, който е бил един от първите, които са се притекли на помощ. С нескрито възмущение той също акцентира върху качеството на пътя и поиска всеки да си припомни имало ли е такива катастрофи в този участък преди той да бъде последно асфалтиран.

Спонтанно съветникът реши да внесе предложение в ОС на входа и изхода на село Тича да се постави огромен билборд, на който да са поставени фотоси от множеството катастрофи тук, с което водачите да се респектират и вниманието им да бъде още по-повишено докато преминават опасния терен.

За около 30 минути пътя Омуртаг – Котел остана затворен, за да може специализираният автомобил на пътна помощ Котел да извади от пропастта леката кола.

В тези няколко фатални километра на пътя село Тича – Котел, за десетина години в брутално тежки катастрофи загинаха над 11 души. Статистиката показва, че с летален край са били точно тези ПТП, когато пътната настилка е забележете мокра, не снежна. Нека бъдем не само отговорни в управлението на своите автомобили, но и да правим така, те да бъдат изправни и адекватно подготвени за съответните пътни условия и сезони на годината.

 

Източник: "Котел нюз"

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев