Община Сливен

Вижте какво свършиха горските надзиратели Шакиров, Иков и Дончев през месец юни

.........................................................
04.07.2018 / 10:31

Ето какво изнася във Фейсбук горският надзирател Юсеин Шакиров:

За изминалия месец юни задържаните дърва от нашия екип са: 90 кубика дърва за огрев без документи и превозен билет, немаркирани с каквато и да е марка и без позволително за сеч, и два товарни автомобила. В едно ДГС направихме проверка, където сечта бе приключила и на склад по документи трябваше да имат 820 кубика дърва за огрев, но проверката ни установи, че същите липсват. От колегите ще се иска обяснение и виновните лица ще се дадат на прокурор.

В друг случай спряхме за проверка товарен автомобил и се установи, че лицата нямаха документи за дървесината, която не бе маркирана. След като получихме информация къде са добити дървата, отидохме на място и видяхме незаконна сеч покрай главен асфалтов път в разстояние на километър и половина. Отсечените дървета в размер на 70 кубика и автомобила бяха задържани, а виновните лица ще бъдат дадени на компетентните служби.

Вече сме в месеците на ваканции и отпуски, но има много екипи, които бдят за бракониерска сеч, бракониерски лов и някои наши колеги е добре да знаят, че ще отговарят пред закона.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев