Община Сливен

Откриха "Пленер по живопис – Нова Загора 2018"

-----
03.07.2018 / 16:00

За петнадесета поредна година в новозагорската Художествена галерия „Руси Карабиберов“, бе открита изложбата "Пленер по живопис – Нова Загора 2018". В него взеха участие петима чужденци и един българин – Рафа Лопес, Адриан Ссегура (испански художници), Катерина Очередко, Татяна Очередко и Иван Притула (украински художници) и българският художник Христо Бозуков. Артистите на изобразителното изкуство се запознаха с атмосферата на новозагорския край и създадоха произведения с индивидуална творческа интерпретация. След кратко представяне и приветствие от страна на управника на галерията Иван Стоянов всички гости на Пленера бяха поканени в съседната зала, където ги очакваше чудна изненада - музикално-поетична вечер, с участието на дует KSANA и поетите Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов.

Те пренесоха всички присъстващи във вълнуващия свят на любовта по мотиви от дебютните книги на авторите – Думите МИ и Дни за обичане. „Любовта, онази, която ни подарява смисъла и носи в себе си живота. Вкусът на мечтите. Посоката на въртене на света. Стъпките на сърцата ни. Гласът на душите ни. Пътят към другия. Отворете всичките си сетива, за да чуете как Любовта говори на езика на живота. Разпознайте думите и на онази, която носите в себе си! Чуйте ги!“ – беше призивът на дуетът ведно с двамата поети.

Всеки, който има желание да разгледа картините от Петнадесетия пленер по живопис, може да го направи до 31 август 2018 г., в Художествена галерия „Руси Карабиберов“. Творбите на участниците от тазгодишната изложба ще обогатят фонда на галерията, където до този момент се съхраняват над 190 произведения, създадени по време на проведените през предишните години пленери.

Още снимки от новината

----
----
-----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев