Община Сливен

Приключи младежки лагер „Здравей здраве"

----
29.06.2018 / 14:36

С награждаване на участниците приключи тазгодишният младежки лагер „Здравей здраве".

 

От 25 до 29 юни лагерниците участваха във викторини, уроци по фолклор и обучение в народни танци. Те се учеха на текстилно печатане и плъстене, грънчарство, приложно изкуство в „Арт ателие", запознаха се с тънкостите на професията на пожарникаря. Сред другите дейности бяха предвидени езда на кон, планинско ориентиране, първи стъпки в алпинизма, обучение в първа долекарска помощ, състезания и симулативна игра „Трафик на хора". Участниците се запознаха с историята на крепост „Туида" и се обучаваха да стрелят с лък и др. игри.

 

Лагерът се проведе за втора поредна година и в него участваха над 600 ученици от различни сливенски училища.

 

„Бях сред Вас и на откриването на младежки летен лагер „Здравей здраве". През изминалите няколко дни, Вие имахте възможност да научите и усвоите много нови неща, да спортувате и да си бъдете полезни един на друг. Надявам се времето, прекарано тук да е било изключително полезно за Вас и да отнесете със себе си невероятни впечатления", каза по време на награждаването заместник – кметът Стоян Марков.

 

Младежкият лагер е част от програма за превенция употребата на наркотици на местно ниво - „Без наркотици – здрави и успешни".

 

Организатори са Общински съвет по наркотични вещества – Сливен и Превантивно - информационен център – Сливен.

Още снимки от новината

----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев