Община Сливен

В ХГ “Руси Карабиберов” – Нова Загора откриха изложби на двама съвременни испански художници

----
26.06.2018 / 11:01

В Художествена галерия “Руси Карабиберов” откриха изложби на двама съвременни талантливи испански художници - Адриан Ссегура и Рафа Лопес – Ellas. El Sexo Fuerte и Remakes & Homeworks. Тяхното начало постави Иван Стоянов - уредник на Галерията, който представи двамата автори: „Изложбите са една необичайна смесица, която представя модерното испанско изкуство. Двамата артисти са с международен престиж, всеки със свой стил и свое виждане за заобикалящата го среда. Адриан Ссегура живее и работи в Испания, Франция и Белгия. В творбите му преобладават портретът и човешкото тяло като метафоричен подход за прехода на времето и тлеността на човешкото съществуване. Рафа Лопес е роден в Севиля и има 26 самостоятелни изложби в Испания и чужбина. Той трансформира реалността чрез игрива деформация и смели цветови съчетания в свободни и понякога пълни с много ирония авторски произведения.” - каза той.

Сред новозагорци, които бяха дошли да видят и да се насладят на изкуството, беше и секретарят на Община Нова Загора Мария Стефанова.

Важен момент от откриването на двете изложби бе закриването на учебната година за възпитаниците на Студио „Дъга”. На фона на изложбата на Рафа Лопес, самият той връчи свидетелствата на част от малките художници, които, под ръководството на Иван Стоянов, успешно завършиха своя обучителен курс през 2017/2018 година. Останалата част от възпитаниците на школата имаха честта да получат своите сертификати от Адриан Ссегура на фона на неговата изложба.

За всички, които искат да се потопят в магията на произведенията на испанските художници, на огромното количество елементи, различни фигури и форми, в които цветовете се преплитат и ни канят да се пренесем в техния свят, могат да посетят Художествена галерия „Руси Карабиберов“ до 20-ти юли.

Още снимки от новината

----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев