Община Сливен

Втора самостоятелна изложба на Алла Балан беше открита в Сливен

----
26.06.2018 / 09:35

Втората самостоятелна изложба на художничката Алла Балан „България през погледа на една бесарабска българка“ беше открита снощи. Акварелите са подредени във фоайето на зала „Май“.

 

Алла Балан е от Болград, Украйна. Завършила е известната Болградска гимназия „Георги Сава Раковски“, а по-късно и Измаилския държавен хуманитарен университет. Първата й изложба в град Сливен е била реализирана през 2014 година.

 

„Тези картини са израз на творческите Ви усилия и Вашата любов към България и града ни. Смятам, че всеки художник оставя част от себе си в творбите си, част от възгледите си, своята емоция. Пожелавам Ви много успехи и изяви, а почитателите на картините Ви да се множат“, заяви по време на откриването заместник – кметът Стоян Марков.

 

На събитието присъстваха още заместник – областният управител Димитринка Петкова, Соня Келеведжиева, художници, граждани и ученици.

 

Организатори на изложбата са Община Сливен, Дружество на художниците - Сливен, Общественият съвет за сътрудничество с бесарабско- таврийската диаспора с център Сливен, както и от българи от Болград.

 

Още снимки от новината

----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев