Община Сливен

Младежки лагер „Здравей здраве" беше открит днес на крепостта „Туида"

-------
25.06.2018 / 16:25

С ритуал за издигане на българското знаме, днес беше открит младежки лагер „Здравей здраве" на крепостта „Туида".

 

Той се провежда за втора поредна година и в него ще участват над 600 ученици от различни сливенски училища. Те бяха разпределени в отбори, носещи имената на български реки.

 

От 25 до 29 юни лагерниците ще имат възможност да участват във викторина „Аз обичам България", уроци по фолклор, обучение в народни танци, „Сръчността на българката" – връщане към традициите. В дейностите са предвидени още текстилно печатане и плъстене, грънчарство, приложно изкуство в „Арт ателие", представяне на професията на пожарникаря, атракция с кон, планинско ориентиране, първи стъпки в алпинизма, обучение в първа долекарска помощ, състезания и симулативна игра „Трафик на хора". Участниците ще се запознаят с историята на крепост „Туида", ще се учат да стрелят с лък и др. игри.

 

По време на откриването заместник - кметът Стоян Марков поздрави участниците и организаторите на лагера. „Във време, в което бележим все по-голямо развитие на технологиите и виртуалният свят все повече ни завладява, трябва да обръщаме по-голямо внимание на нашите традиции, фолклор, да познаваме историята си. Надявам се инициативи като тази да се превърнат в традиция и да имат много последователи", каза в словото си заместник - кметът.

 

Сред гостите бяха още представители на Общински съвет по наркотични вещества – Сливен, представители на Българския червен кръст, както и от Превантивно - информационен център – Сливен, учители и ръководители.

 

Младежкият лагер е част от програма за превенция употребата на наркотици на местно ниво - „Без наркотици – здрави и успешни".

 

В дните на лагера ще бъде отбелязан 26 юни - Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици.

 

Организатори са Общински съвет по наркотични вещества – Сливен и Превантивно - информационен център – Сливен.

Още снимки от новината

----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев