Община Сливен

ОДМВР-Сливен, Община Сливен и кметовете обсъдиха промените в Наредбата за обществения ред

....................................
15.06.2018 / 14:22

Ръководството на ОДМВР-Сливен участва в съвместна среща с Община Сливен във връзка с промените в Наредбата за обществения ред и работата на мобилните екипи. Старши комисар Димитър Величков изказа задоволство по отношение на работата с местната власт. Подчерта колко е важна добрата обратна връзка за решаване на проблемите във всеки един район. Екипи, сформирани от служители на отдел „Охранителна полиция” и сектори „Противодействие на криминалната престъпност” и „Противодействие на икономическата престъпност” провеждат срещи с кметовете и населението в областта. Вчера мобилни екипи посетиха села в общините Сливен и Твърдица. Величков увери кметовете, че могат да разчитат на силите и ресурса на ОДМВР-Сливен и благодари за доброто взаимодействие.

По отношение промените в Наредбата за обществения ред на територията на общината началникът на РУ-Сливен главен инспектор Димитър Кикьов настоя кметовете да създадат необходимата организация за по-бързото прилагане на заповедта на кмета, касаеща регистрацията и движението на превозни средства с животинска тяга.

Съгласно тази заповед всички собственици на този вид превозни средства трябва да ги регистрират в центровете за административно обслужване на съответните населени места в община Сливен. Превозното средство трябва да е с жълт цвят и да има регистрационен номер, който съдържа букви, идентифициращи населеното място и цифри показващи поредния номер, който да е ясно видим изписан върху самото превозно средство, както и да бъдат оборудвани със светлоотразителни знаци. На всеки собственик се издава талон с данните на превозното средство, което да покаже при поискване. Регистрацията и издаването на талоните ще бъде безплатно, обясни секретарят на Общината Валя Радева.

На територията на град Сливен се забранява движението на превозни средства с животинска тяга по основните булеварди. Нарушителите ще бъдат санкционирани с глоби от 50 до 1000 лева, като се предвижда и сваляне на кошуми, „ако се налижи ще изземваме и каруци”, каза Кикьов. Проверките ще се извършват съвместно с Общинска охрана. Особено важно, подчерта той, е да се следи за спазване на времето за движение по общинските полски пътища, което има пряко отношение към сигурността, свързано най-вече с престъпните посегателства и пътната безопасност. Съгласно заповедта на кмета движението трябва да се извършва: за зимния период от 07,00 до 17,00 часа, за летния от 07,00 до 20,00 часа.

Засегната беше и темата, относно нощните заведения и търговски обекти, които работят след 23,00 часа. Собствениците на такива заведения трябва да подадат заявления в Общината за получаване на разрешително за удължено работно време в противен случай ще бъдат санкционирани. Всяка община сама решава дали да разреши на своя територията такава дейност, съобразено с това дали няма да наруши спокойствието на гражданите след 23,00 часа.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев