Община Сливен

99% от класираните първокласници в Сливен са приети по първо желание

....................................
14.06.2018 / 15:45

1207 деца са участвали в електронно класиране за прием на ученици в първи клас за 2018/2019 учебна година в общинските училища на град Сливен. От тях 1190 са класирани по първо желание, съобщи зам. кмета Пепа Чиликова. 14 деца са приети по второ желание и 3 по трето. 17 заявления са отказани, поради невярно подадена информация от родителите, добави още Чиликова.

 

Обявените за второ класиране свободни места за Сливен са 171, а за селата 135. Резултатите от второ класиране ще бъдат обявени на 18 юни, а крайният срок за редактиране и променяне на заявленията е днес, 24.00 часа.

 

Съгласно, влязлата в сила промяна в Наредбата за прием, водещ критерий е близостта на училището до настоящия или постоянния адрес на детето. При спазване на водещия критерий децата се разпределят в четири групи според периода на уседналост и разположение на адреса в или извън прилежащия район на училището.

 

След записване на класирано дете, отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището (изтегляне на документите му) и подаване на ново заявление в системата за електронен прием, в сроковете посочени в графика за прием./dariknews.bg

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев