Община Сливен

Стефан Радев: Кметът е органа по закона за концесиите, който подготвя и решава дали да се промени или да не се промени договора

....................................
14.06.2018 / 14:29

Общински съвет Сливен ще трябва да прегласува решението си от 31 май, с което одобри замяна на концесионера по договор за концесия, сключен на 04.11.2004 г. между община Сливен като концедент и ГД ДЗЗД „Спорт палас“ в качеството на концесионер с правоприемник „Спорт палас“ ООД. Решението е върнато за преразглеждане от областния управител Чавдар Божурски.

 

„Кметът е органа по закона за концесиите, който подготвя и решава дали да се промени или да не се промени договора. В дадения случай, като кмет не съм сезиран от концесионера за желание за промяна в договора. Ако бъда сезиран, администрацията и експертите на Общината ще извършат проверка за това, налице ли са предпоставките за промяна в договора, респективно ще изготвим проект за решение“, коментира днес кметът Стефан Радев.

 

Той бе категоричен, че всяко едно предложение трябва да е законно и изгодно за общината.

 

„По всяко време, всяка една от страните по договора – концесионерът или концедентът може да внесе предложение да бъде променен в дадена посока договора. За да се произнеса като представляващ страна в договора, не мога да го коментирам, докато не бъда сезиран от концесионера“, коментира Радев.

 

14 юни 2018г.

 

"Наблюдател"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев