Община Сливен

На благотворителен концерт новозагорци подкрепиха Болградската гимназия

....................................
14.06.2018 / 13:15

Благотворителен концерт за набиране на средства за Болградската гимназия „Г. С. Раковски” в Одеска област, Украйна се състоя в Нова Загора на 13 юни. В него с включиха възпитаници на СУ „Христо Ботев”, СУ „Иван Вазов”, ПГСС и ПГТТ "Атанас Димитров". Поводът е 160 години от създаването на административния център на българските села в Бесарабия – той е първото средно българско училище, основано през 1858 г. с указ на княз Никола Богориди. Сред зрителите на концерта бяха заместник-кметът на Община Нова Загора Ивайло Енев и доц. д-р инж. Господин Стефанов от Инженерно-педагогически факултет – Сливен.

Родолюбивата инициатива започна с видеоклип-обръщение на ученици от гимназията, който показа как изглежда учебното заведение днес. Приветствие отправи г-н Никола Караиванов – учител в Болградската гимназия. Последваха изпълнения на талантливите новозагорски деца Мирена Йорданова, Неделина Коев, Пресияна Минчева, Даниел Иванов, Явор Диянов и Вокална група „Приятели на музиката”, които получиха аплодисменти от родолюбивата публика в театралния салон на НЧ „Д. П. Сивков - 1870”.

В края на концерта беше обявена събраната сума от 1210 лв., която ще бъде дарена за технически пособия и оборудване за нуждите на учебния процес в „най-святото за целия български народ училище”, както Христо Ботев нарича Болградската гимназия.

Уважаеми родолюбци, напомняме Ви, че кампанията за набиране на средства продължава. Целевата банкова сметка на фондация Памет е:

IBAN: BG37FINV91502017164512 (валута BGN)

BIC: FINVBGSF

Справки и запитвания на телефони: 044 625099; 0887 079495

Още снимки от новината

....................................
....................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев