Община Сливен

В галерия "Май" художници отварят изнесени ателиета

...
11.06.2018 / 15:23

"Дни на изнесените ателиета“ е именуван кураторският проект на Дружеството на художниците в Сливен, който ще започне в галерия „Май“ днес, 11 юни. Както вече Радио Сливен Нет информира, откриването ще бъде в 18 ч. с изложба и представяне на художниците.

14 художници от Дружеството ще творят и по своеобразен начин ще споделят на открито творческия си процес в галерия „Май“, където са съсредоточени събитията. Ще бъдат прожектирани кратки филми за творци със световна известност, посетителите ще имат възможност да слушат и кратки лекции по различни теми след седем творчески ателиета и уърк шопове, предвидени в програмата на проекта. Той продължава до 25 юни.

Идеята е занапред ателиетата да бъдат изнесени и извън галерията, съобщи пред журналисти от името на ръководството на Дружеството Диди Дойчинова. Обмисля се и създаване на улица на занаятите в Сливен по подобие на такива места в много български и чужди градове – пространство за създаване и предоставяне на произведения на изкуството, сувенири и други художествени изделия както за жители, така и за гости на града.

Проектът се реализира, след като е одобрен от Общинския съвет в Сливен. Създаден е и каталог на художниците.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев