Община Сливен

Антон Тодоров с остри думи срещу Радев, обвини го в корупция

.........................................................
05.06.2018 / 13:23

„Стига празни приказки, Радев. Затвори най-накрая фабриката за клишета”. С тези остри думи бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров реагира във фейсбук срещу поредния опит на държавния глава да поучава българите по темата за корупцията. Днес в София бе открит международна конференция на тема „Европейски практики и възможности за противодействие на корупцията“. Форумът се провежда под патронажа на българския държавен глава. На него Радев отново размаха пръст казвайки, че за корупция у нас се говори много, но се прави малко, напоследък - още по-малко.

Според Антон Тодоров вместо да ни засипва с клишета и празни приказки, Румен Радев дължи отговори на доста тежки въпроси:

„Кажи си за Грипените, за скандалните и зависими назначения в твоето правителство преди година и половина, признай си за финансирането на кампанията през 2016 г., кажи как те мотивират, включително Решетников, та няма нито едно твое действие или мнение, което да не е срещу България и българите.

Радев, кажи си!”, приканва го политологът. Освен това той припомня, че именно бившият шеф на ВВС Румен Радев назначи музата си Десислава на два договора в държавното ведомство. Не е ли корупция това, пита още Тодоров в поста си.

 

Политологът припомня и скандалите около финансирането на президентската кампания на настоящия държавен глава: "Радев, не е ли корупция да правиш предизборна кампания с неясно финансиране? Хората, които си декларирал като дарители да не знаят, че са такива, а като капак сред тях да има десетки социално слаби, получаващи помощи за отопление, както и хора с конфискувани от частен съдебен изпълнител имоти, длъжници на общините, в които живеят и т.н. Инициативният комитет, издигнал Румен Радев, продължи да набира средства и след приключването на кампанията. Става въпрос за почти 90 хил. лв., което според одитен доклад на Сметната палата е недопустимо. Комитетът, стоящ зад Радев, събра почти 900 хил. лв. приходи. Основната част от тях – от дарения. При насрещни проверки едва малко над половината от дарителите МУ отговарят с потвърждение, че са подпомагали инициативния комитет: проверени са 220 дарители, като потвърдилите са 126, а 94 не са. Това какво е, не е ли политическа корупция?", търси отговор Тодоров.

 

Източник: "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев