Община Сливен

Ето какво свършиха „Бързи и яростни“ през месец май

.........................................................
05.06.2018 / 10:08

Горският надзирател Юсеин Шакиров е изнесъл следното във Фейсбук:

За май месец са констатирани нарушения, престъпления, задържани превозни средства и дървесина: Дърва за огрев 21- кубика, трупи за бичене- 11 кубика, един товарен автомобил „Урал“ и едно ремарке. Проверихме и два отдела, където се съмнявахме, че има нередни неща и дървесината се взима без да се отчита и плаща , краде. Проверката ни установи, че в единия отдел , който е освидетелстван и по документи трябва да е в гората имаше липса на 47 кубика дървесина. Във втория отдел липсваха 15 кубика трупи. Колегата се опита да ни заблуди и ни закара в друг отдел, но номерът не мина.

По сигнал на граждани проверихме една мандра, където местният горски я снабдявал с дървесина без документи. Проверката ни установи, че управителят на мандрата няма документи за 5- кубика дърва за огрев. В друг случай са замесени наши колеги. Спираме за проверка товарен автомобил „Урал“, в който описаните трупи от смърч не отговаряха на описаните в превозния билет. Насрещната проверка направена от нас констатира: Има направени пътища, които ги няма в технологичния план. Второ - коларски пътища, на които по закон са 2,50 метра са станали от 6 до 8 метра. Трето: най големите дървета описа в описа са с диаметри 30 см, а на терена имаше до метър в диаметър отсечени. На замесените колеги ще се иска дисциплинарни наказания и всички замесени ще бъдат дадени на Прокуратурата.

Да се надяваме, че след осветляването и показването на поредните схеми, НЕЗАВИСИМИЯТ СЪД да не ни вини в корупционни схеми и че даваме информация на някои медии. Никой не ни плаща, а и мисля, че е редно обществото ни да е информирано и да се знае какви присъди получават хората искащи бързо да правят големи пари и какво причиняват на нашата природа и фауна.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев