Община Сливен

Десислава Танева защити в съда бившия външен министър Даниел Митов

...
04.06.2018 / 13:51

Бившият земеделски министър от кабинета "Борисов 2", сега депутат от ГЕРБ, защити с показанията си ексдипломат № 1 Даниел Митов в спецсъда. Митов и заместникyt му по онова време Христо Ангеличин са подсъдими, тъй като според прокуратурата през 2016 г. ощетили Външно с 494 458 лв. Загубите дошли след 2 сключени споразумения към договор за самолетни билети на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). По силата на споразумението към фирмата, която се занимавала с резервации и самолетни билети при командировки на служителите от МЗХГ, се "прикачило" и Външно.

"В интерес на истината нямаше да се сетя за тези споразумения, ако не беше това дело. Това е напълно нормална практика различни държавни институции и ведомства да сключват споразумения, когато някой от тях има забавена процедура по Закона за обществените поръчки и няма изпълнител за осигуряването на самолетни билети за пътуванията на служителите с цел изпълняване на функциите им", обясни Танева.

Тя посочи, че зареждането на автомобилите на администрацията на едно министерство е едно и също с това да се осигурят самолетни билети. "Бях информирана от моята администрация, че на Външно му се е забавило обществена поръчка, тъй като министерството на земеделието имаше ресурс - помогна. Пак казвам, че това е практика, има становище на Агенцията по обществени поръчки, че подобни споразумения са законосъобразни", категорична бе Танева.

И добави, че ако и днес е министър, пак би постъпила по същия начин не само за Външно, нo и за други ведомства. Така защитавам интереса на държавата, каза още бившата аграрна министърка, цитирана от "24 часа".

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев