Община Сливен

На общоградско тържество Твърдица почете Св.св. Кирил и Методий

------------------------------------
25.05.2018 / 09:29

Денят на славянската писменост, на българската култура и печат в Твърдица беше отбелязан тържествено с общо тържество на НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914”, клубове и училища от общината.

Празникът започна в СУ „Неофит Рилски” с приветствие на директора на училището Петранка Минчева. Спазена беше традицията за награждаване на най-изявените ученици, победители в литературни конкурси, математически и спортни състезания на национално и регионално ниво. За втора година се провежда конкурс за „клас на годината” – с най-висок успех и най-малко отсъствия. Кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов обяви победителя – V „а” клас, с класен ръководител Роза Кисьова, които получават награда – двудневна екскурзия.

След ритуала за предаване на знамето и изпращане на абитуриентите, започна празничното шествие по ул. „Княз Борис І” до откритата сцена в центъра на града пред читалището. От СУ „Н.Рилски” дефилираха: знаменна група, учители, ученици, клубовете “Моят свят”, “Млад възрожденец”, “Български младежки червен кръст”, футболен клуб, театрална група, отбор по шахмат; ски-клуб “Чумерна” гр. Твърдица; туристическо дружества “Чумерна”; НЧ “Св.св. Кирил и Методий 1914” със своите състави и групи, детска музикална школа, карате клуб «Будостил»; ученици и учители от ОУ “Н. Прокопиев” с. Сборище и НУ “Хр. Ботев”с. Оризари.

Кметът на Община Твърдица Ат. Атанасов се обърна с приветствено слово по случай празника и награди 36 пълни отличници от общината, 11 изявени спортисти от карате клуб „Будостил” и ски клуб „Чумерна”, медалисти от европейски и републикански състезания. На абитуриентите от СУ „Н.Рилски” и техния класен ръководител Пепа Петкова кметът връчи плакети със знака на Общината. Празникът продължи с тържествен концерт с участието на състави и групи от СУ „Н.Рилски” и самодейните състави на читалището.

Тържествено честване на 24 май се проведе и в СУ „Георги Каравелов” гр. Шивачево и ОУ „Н.Й.Вапцаров” с. Бяла паланка.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев