Община Сливен

Сливен бе домакин на инициативата „Свободна книжарница“ за пета поредна година

.........................................................
25.05.2018 / 09:37

Aкцията за безплатен обмен на книги се проведе в Деня на славянската писменост и култура под вековната корона на Стария бряст. Там жителите и гостите на града имаха възможността да разменят книги от различни жанрове безплатно. И тази година в събитието се включиха десетки любители на писменото слово и размениха стотици книги. Най-голям интерес бе проявен отново към руската литература, както и към светвните класици.

Организатори на „Свободната книжарница“ са усмихнати младежи, почитатели на изкуството. Основната цел на инициативата е да докаже, че книгите са безценният източник на знание, а не средство за печалба. „Свободната книжарница“ е уникална възможност за сближаване на хора от различни възрасти и почитатели на различни жанрове. Тя подтиква обмена на идеи, мнения и емоции между четящите. Инициативата е превърната в успешен начин да се почете светлия празник и да се докаже, че „Мишката няма да изяде книжката“ – хартиеното слово няма да бъде заменено от електронното. Организаторите на събитието умело показват, че споделянето може да бъде приложено и извън социалните мрежи, като създават инициативата на принципа размяна на книги.

Тази идея е толкова голяма, колкото е голяма любовта на хората към книгите. Тя набира популярност както в страната ни, така и в Европа. Споделянето на идеи по цял свят е възможно само с един бутон на компютърните устройства, затова пресъздаването му в реалността ще бъде много успешно не само у нас.

От 2013-та година „Свободната книжарница“ набира популярност както в град Сливен, така и в страната ни.

 

Автор: Мария Радева – стажант-репортер

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев