Община Сливен

СУ "Христо Ботев" в Нова Загора изпрати тържествено абитуриентите от випуск 2018

.........................................................
24.05.2018 / 18:00

С много вълнения, емоции и очакване посрещнаха 24 май момичетата и момчетата на випуск 2018 от СУ „Христо Ботев“, които за последен път се строиха в училищния двор. Горди със своята зрелост, но някак плахи пред неочакваното, но желаното, те със сълзи на очи си припомниха лудориите в училище, своите преподаватели и класни ръководители, оставили трайна следа в душата и сърцето им.

Тръпнещи в очакване на предстоящата бална вечер, в празничната утрин, красивите абитуриенти смело замениха изящните феерични рокли и стилни костюми със семпли бели и черни тениски. Защото доброто им сърце и чувство за взаимопомощ и солидарност ги обединява в желанието им да помогнат на своите съученици–сираци. Гости на официалната церемония по изпращане на зрелостниците бяха председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов, заместник-кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев и началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ Станимира Кънчева.

Тържеството започна с внасяне на училищното знаме, химна на Република България и на СУ „Христо Ботев“. Прозвуча и химнът на просветата „Върви, народе, възродени..“, след което директорът на СУ „Христо Ботев“ Бойка Няголова поздрави възпитаниците на училището. Тя им пожела да бъдат здрави, смели и креативни, достойни следовници на патрона на учебното заведение. В красивата утрин към всички празнуващи се обърна и заместник-кметът Ивайло Енев.

Г-н Енев имаше честта и удоволствието да прочете специален поздравителен адрес от името на кмета Николай Грозев, в който градоначалникът отправя своите искрени благопожелания към всички учители, ученици и абитуриенти. След него, думата бе предоставена на Борис Миленски - представител на зрелостниците. Директорът Бойка Няголова връчи стипендии на изявени ученици от името на Димитър Милков - бивш възпитаник на училището, почетни плакети на учители за цялостен принос за утвърждаване авторитета на СУ „Христо Ботев“ и похвални грамоти на отличени "ботевци" за успехи в образованието, спорта и извънкласните дейности. Последва прочувствено прощаване с училищното знаме и учителите. И ето ги днес, "ботевци" - випуск 2018, неузнаваемо променени, сигурни в себе си, със знанията и уменията си, с опита, със самочувствието, което придобиха в своето училище през годините, следвайки избрания от тях път. Изправени на прага на живота, те гледат към своето бъдеще с вяра и оптимизъм, с благодарност към училището, което им е дало всичко необходимо, за да поемат по своя път, имайки куража винаги да успяват. На добър път!

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев