Община Сливен

Поздрав на кмета на Община Нова Загора Николай Грозев по 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

------------------------------------
24.05.2018 / 10:39

Уважаеми съграждани, дейци на културата и изкуството, учители и ученици,

Най-сърдечно Ви поздравявам с 24 май – празника на българската просвета, култура и на славянската писменост! Празникът, който винаги ще сгрява душите ни и ще събира в едно сърцата ни, разпилени по всички кътчета на планетата. Празникът, който винаги ще ни връща при първата ни прочетена книга, при първата ни написана дума, изпълвайки ни със силно чувство на национална гордост, с вяра, оптимизъм и самочувствие.

За мен е чест и удоволствие, по случай светлия ден, да се обърна към всички културни и просветни дейци и да им пожелая здраве, творчески успехи, самочувствие, висок професионализъм и вдъхновение, за да продължават да съхраняват и предават на поколенията българските традиции, които са извор на гордост и национално самочувствие!

Уважаеми учители, Вашата мисия е уникална. Всъщност това, което в продължение на десетилетия празнува българинът, е именно убеждението, че знанието е сила, която е променила и ще продължава да променя света към по-добро. Всеки първокласник, който изписва със старание началните букви и прочита първите си изречения, чества величието на духовния Ви подвиг, защото с четенето и писането, той полага основите на онази душевна култура, която ще го направи човек. Затова, на този ден с признателност и уважение се обръщам към всички Вас и Ви пожелавам, с любов и внимание, да продължите да реализирате своята велика мисия и призвание в живота - да образовате децата на България.

Скъпи ученици, Вие сте тези, от които зависи развитието на страната ни. Пожелавам Ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знанията в училище. Нека да не угасва искрата на науката, запалена от Кирил и Методий, от народните будители и просветители на нацията ни, защото Вие сте нашето бъдеще за утрешния ден!

Уважаеми зрелостници,

Този ден слага край на Вашия безгрижен училищен живот и отваря нова страница. Отсега нататък по-често ще Ви се налага да взимате важни решения и да предприемате стъпки, които биха могли да променят живота Ви. Нека тези решения бъдат водени от значимите неща, които сте научили в училище и от безценните съвети на Вашите учители. Следвайте с устрем мечтите си и отстоявайте с чест идеалите си, като достойни възпитаници на новозагорската школа.

На всички, които милеят и работят за българската просвета и култура, желая най-голямата награда - удовлетворение от постигнатото и признателност от обществото!

Честит празник!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев