Община Сливен

Поздравление на областния управител Чавдар Божурски по повод 24 май

------------------------------------
23.05.2018 / 20:28

Уважаеми жители на Сливенска област,

За мен е удоволствие да Ви поздравя с Деня на светите братя Кирил и Методий, с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост! Този празник ни дава повод за гордост, защото четмото и писмото са ни съхранили като нация в трудни времена. Той носи радост във всеки български дом, вълнува всекиго от нас. Връща ни към спомена за първата написана дума, за първата прочетена книга, за първия учител, за първите съученици.

Скъпи учители, творци на изкуството, служители на музеите, читалищата и библиотеките, 24 май е празник на словото, просветителството и духовността. Авторът на „Върви, народе възродени” Стоян Михайловски е казал, че умът забогатява със знанието, което усвоява, а сърцето – с това, което дава. Позволете ми да Ви благодаря от името на всички ни за безкористната Ви мисия да предавате на поколенията тези ценности.

Мили деца, ученици,

Бъдете упорити. В днешния модерен свят на познанието не забравяйте, че хубавата книга е мъдър и верен приятел, за цял живот. А добрата дума винаги помага, сближава хората и ги обединява за добри дела.

 

Желая на всички здраве, успехи и светли дни!

Честит празник!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев