Община Сливен

Прием на кмета на Нова Загора Николай Грозев за абитуриентите - отличници

------------------------------------
22.05.2018 / 12:19

На 21 май кметът на община Нова Загора Николай Грозев и неговият екип посрещнаха сред потъналата в майска зеленина, ухаеща на рози, градина, абитуриентите-отличници от випуск 2018.

Всяка година ръководството на Общината засвидетелства своето уважение и признание за положените усилия и показаните отлични успехи от страната на младите хора като им подарява една вълнуваща и невероятна приказна вечер под звездите, изпълнена с много емоции и приятни изненади.

В 19.30 ч. домакинът на вечерта посрещна с усмивка дръзките млади хора-зрелостници от четирите средни училища в града и техните директори. Абитуриентите, прекрасни в своята младост, тръпнеха от възторг в очакване на празничната вечер. Градоначалникът Николай Грозев си направи снимка с всеки един от тях, за да запечата еуфорията от мисли и чувства, с които пристъпват към своя нов етап в живота. Фотография – подарък, която да им напомня за невероятните дни в техните училища и техния роден град, години на труд и усърдие, сълзи на отчаяние и усмивки от радост, изпитания на волята, на ума, на характера.

За стъпките, които ги изградиха като достойни личности, винаги подкрепяни, напътствани, вдъхновявани от своите учители. Очарованието на празника споделиха още народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, областният управител на област Сливен Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов и директорите на средни училища. След прочувствените стихове за родното училище и предстоящата раздяла, кметът Николай Грозев се обърна към присъстващите:

„Скъпи момичета и момчета, днес Вие прекрачвате една съдбовна граница – от ученици се превръщате в млади хора, гледащи света дръзко и малко неуверено. Изправени на прага на живота, Вие посрещате своето бъдеще с вяра и оптимизъм, с благодарност към училището, дало Ви всичко необходимо, за да поемете по своя нов път. Бъдете смели и в смелостта си бъдете разумни. Имайте куража да мечтаете и да сбъдвате целите си. Защото на Вас разчитаме - да направите света по-добър. Днес Ви изпращаме с вярата, че сте добре подготвени, достойни граждани на нашата община и страната, които ще допринесат със знанията и труда си за техния просперитет и развитие.“

Своите специални поздрави към абитуриентите–отличници на випуск 2018 отправиха и възпитаници на ОШИ „Илия Аврамов“, клас „Поп“ и „Народно“ пеене, ДЮФА „Загорчета“ и новозагорските възпитанички на музикалното училище в гр. Стара Загора. В приказната вечер, оцветена със шампанско, красота, обич и щастие, напоена с искрените сълзи на приятелите, младите момичета и момчета, си припомниха времето в училище, възкресяващо радостни и недотам радостни моменти от съвместното им съжителстване. Те танцуваха, пяха, забавляваха се и мечтаха заедно, а приказката им тепърва предстои. Дали ще бъдат добри герои, ще завоюват ли нови територии и дали ще съумеят да запазят постигнатото, само времето ще покаже. Но вълшебството на годините, прекарани в училище, ще остане в сърцата им завинаги, за да помага на всеки от тях да открие своето „И те заживели щастливо...“

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев