Община Сливен

Областните администрации ще могат да правят заверки-апостил

.........................................................
22.05.2018 / 09:48

Областните администрации ще могат да правят заверки-апостил. Това ще спести необходимостта на гражданите да пътуват до Министерството на външните работи в София, за да получат удостоверения с печат за специална заверка на документи, издадени от държавата и общините. Заверките ще се извършват от технически лица в администрациите. Очакванията са, че услугата ще може да се предоставя от следващата година.

Това съобщиха представители на правителството на работна среща с областните управители на 18 и 19 май, чийто домакин бе областният управител на Габрово Невена Петкова. В срещата участва зам.областният управител на Сливен Камен Костов.

 

Гости на срещата бяха вицепремиерът Томислав Дончев, ръководителят на представителството на ЕК Огнян Златев, началникът на политическия кабинет на премиера Румяна Бъчварова, зам.министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова, народни представители. По време на дискусиите стана ясно, че предстоят промени в жилищната политика на държавата. Вицепремиерът информира, че целта през следващия програмен период ще е с по-малко средства да се постига повече. Ще се набляга на проектите с регионален обхват, в изграждането на индустриални зони, обекти от инфраструктурата. Томислав Дончев съобщи още, че предстоят проверки дали администрациите използват въведените електронни услуги за гражданите.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев