Община Сливен

Дадоха Ерменков на прокурор, обвиняват го и в тероризъм

------------------------------------
21.05.2018 / 15:29

Току що внесохме сигнал до главния прокурор относно неверните твърдения на Таско Ерменков. Искаме главният пркурор да разпореди проверки. Посочили сме два състава на престъпления. Първият е състав 326 от Наказателния кодекс - разпространение на неверни сигнали и твърдения за заплаха. Вторият е по чл. 108 А, ал.1 от Наказателния кодекс - това е цел да се създаде смут и страх в населението, което е специална част на престъплението тероризъм. Твърденията на Ерменков създадоха огромен смут сред софиянци.

 

Това заяви депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов, който заедно с колегата си Тома Биков, внесе сигнал в прокуратурата срещу Таско Ерменков от БСП. Причината е публикация на Таско Ерменков, в която той твърди, че водата в София е „отровна“ и така предизвика смут сред жителите на столицата. "Всички справки на "Софийска вода" са налични и достъпни. Вместо това се правят изявления, които всяват смут и паника сред хората. Това уронва престижа на институциите. Наказанието за тези престъпления е от 5 до 15 години. Престъпленията са тежки", разкри Кирилов.

 

"Главният прокурор може да поиска сваляне на имунитета на народния представител Таско Ерменков. Не разполагаме с цялата информация за действията на Таско Ерменков - дали е действал сам, дали е организирал по някакъв начин участието на други лица. Имаме предположение, че той се е опитал да маскира специалната цел, като е посетил председателя на ДАНС. Явно това бележи началната част на една бъдеща защитна стратегия от негова страна. И двете престъпления са установени в Наказателния кодекс. Виждате как една интрига може да създаде смут в населението. Имали сме много проблеми в София, но никога не се е стигало до такива неверни твърдения", обяви депутатът от ГЕРБ.

 

"За нас действията на Ерменков са провокация към националната сигурност", категоричен беше Тома Биков. "Г-н Ерменков е народен представител и има лостове, за да провери своите твърдения. Това действие се дължи или на абсолютна глупост, или е провокация. В същото време бившият кмет на Шумен е публикувал, че градът е бил облъчен с радиоактивни елементи. Надявам се, това да не е съвместна акция и очаквам БСП да вземат отношение по темата, като се разгриничат от действията на г-н Ерменков и го изключат от ПГ. Хората са били силно притеснени, защото г-н Ерменков е депутат и има нужната информация. Той е и бивш разузнавач от ДС. Ако това са били разузнавачите на ДС, сега разбирам защо е паднал комунизмът", завърши Биков.

 

Източник: "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев