Община Сливен

В Нова Загора се проведе традиционния прием на кмета Николай Грозев за учители и дейци на културата

.........................................................
21.05.2018 / 10:40

За единадесета поредна година, в навечерието на 24 май, празника на славянската писменост, на българската просвета и култура, кметът Николай Грозев и неговият екип дадоха прием в чест на новозагорските учители, просветители и културни деятели. Тази година тържеството се състоя на 18 май в залата на Клуб на дейците на културата, която се изпълни с усмихнатите съвременни будители. Те бяха уважени от народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева и председателя на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов.

В началото на вечерта, кметът Николай Грозев се обърна към присъстващите, като изрази своята признателност към тях. Градоначалникът изтъкна факта, че да бъдеш учител е признание, но и голяма отговорност, защото той е човекът, който спомага за изграждането на характери, възпитава и изгражда младите хора като личности. Той подчерта стремежа на своя екип за обновяването на училищната база на всички учебни заведения в града и по селата като изрази своята надежда, че по този начин учителите ще получат стимул за още по-всеотдайна работа в името на новозагорските деца. „От сърце поздравявам всички тази вечер на чиито усилия се крепи българското „Върви, народе, възродени..“.

Във Ваше лице виждаме днешните продължители на просветното апостолско дело на Светите братя Кирил и Методий. Бъдете вдъхновени и отдадени на службата и дълга към българското слово и деца, българския национален дух и просперитет. В тази кауза сме заедно и нека с умножени усилия търсим и намираме повече единомисленици.“ - каза г-н Грозев. За своя принос в развитието на образователното и културното дело, с грамоти, значки и плакети със знака на Община Нова Загора, бяха наградени заслужили учители и дейци на културата. Отличията връчиха г-н Грозев, г-жа Галя Захариева и заместник-кметът Ивайло Енев.

Вечерта продължи с много настроение и веселие.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................
.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев