Община Сливен

Румен Петков е новият председател на АБВ

------------------------------------
20.05.2018 / 10:30

Румен Петков беше избран за председател на АБВ на третия редовен конгрес на партията. Петков получи доверието на 579 от общо 591 делегати на форума. Трима гласуваха против, 9 се въздържаха, съобщиха от партията.

Конгресът на основаната от президента Георги Първанов АБВ излъчи нов състав на Националния съвет на партията от 99 души. Избрани бяха и 15 души от състава на Изпълнителното бюро, което ще бъде допълнено до 21 души.

"АБВ трябва да промени тактиката. Да имаме ясни цели и твърди позиции, които да отстояваме категорично. Време е за битка", призова Георги Първанов, цитиран от "Медиапул".

Той посочи, че АБВ няма да се откаже от битката за промяна на политическия модел на България. "Промяната важи както по отношение на правилата за регистрация на партиите и тяхното финансиране, така и за въвеждането на смесена избирателна система. Не предлагаме и популистко свиване на субсидиите на партиите, но някакво ограничение трябва да има. Предлагаме да се направи и административна реформа с пълен преглед на състоянието на администрацията. Всичко това трябва да го поставим много силно и категорично, и да го финализираме в един момент чрез изработването на нова Конституция", каза Първанов.

 

Източник: "Дневник"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев