Община Сливен

Нова Загора бe домакин на Зонално състезание по пожароприложен спорт

------------------------------------
19.05.2018 / 10:33

На 18 май Нова Загора беше домакин на зоналното състезание по пожароприложен спорт, организирано от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - гр. Сливен и Федерацията по пожароприложен спорт. На официалното откриване на спортната проява присъства заместник-кметът на община Нова Загора Ивайло Енев, директорът на Регионална дирекция "ПБЗН" - гр. Ямбол Кольо Гяуров, началникът на РС "ПБЗН" - Нова Загора Васил Василев, началникът на Първа районна служба "ПБЗН" - гр. Бургас главен инспектор Николай Николаев и комисар Владимир Демирев - директор на Регионална дирекция "ПБЗН" - гр. Сливен.

В 10.00 ч. отборите на РС "ПБЗН" от Сливен, Ямбол и Бургас бяха строени в готовност за откриването. Те бяха поздравени от комисар Владимир Демирев - директор на Регионална дирекция "ПБЗН" - гр. Сливен.

Той ги поздрави за постигнатите досега успехи като акцентира на факта, че тези състезания възпитават в спортуващите смелост, сила и мъжество – качества, които са крайно необходими в екстремални ситуации.

Поздрав към участниците в надпреварата отправи и г-н Енев. Той ги поздрави за избора на професия и желанието да продължат своето усъвършенстване чрез повишаване на физическата подготовка и професионалното им майсторство и за популяризиране на пожароприложния спорт и пожарникарската професия сред младежта. След пожеланията за успех започна и първата дисциплина “Изкачване на кула с щурмова стълба”.

Пожариприложният спорт е фудамент в дейността на пожарникарите за работа при гасене на пожари и ликвидиране на аварии, защото ги изправя пред ситуации, често срещани в реалния им живот. Огнеборците премериха сили и в дисциплините - “Бойно разгръщане от мотопомпа”, “Пожарна щафета 4 х 100 м” и “100-метрова пътека с препятствия”. Съдия на спортната проява беше главен инспектор Андрей Алексиев РД "ПБЗН" - гр. Сливен. Спортният форум премина в дух на добро спортсменско поведение, колегиалност и приятелство, с подчертан професионализъм от страна на всеки един участник.

Отборът на Бургас стана победител в крайното комплексно класиране. Огнеборците се наложиха над съперниците си с много желание и хъс за победа. Според регламента на състезанието отборът на РС "ПБЗН" - гр. Бургас ще представи нашата зона на Републиканското първенство, където ще се изправят един срещу друг най-добрите тимове от зоналните първенства. Резултатите от състезанието са ефективен показател за степента на практическата подготовката на служителите от оперативните структури на Районната дирекция "ПБЗН", пред които житейските реални ситуации поставят все по-високи изисквания за физическата дееспособност.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев