Община Сливен

В Нова Загора се проведе традиционният годишен концерт на Танцова школа "All steps"

.........................................................
17.05.2018 / 10:22

И тази година годишните концерти на Танцова Школа „All steps” се очакваха с огромно нетърпение от многобройните им почитатели. На 16 май театралната зала на НЧ „Диньо П. Сивков - 1870“ едва успя да побере любителите на българското народно творчество, дощли да се насладят на изумителната феерия от цвят и ритми.

Културната проява беше уважена от кмета на община Нова Загора Николай Грозев, председателя на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов, заместник-кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев, общински съветници, представители на културни институции и много граждани.

Участниците в грандиозния двучасов концерт представиха по неповторим начин, с много красота и талант, невероятното богатство и колорит на българското фолклорно творчество.

Раздавайки се докрай на сцената, те разгоряха бурно искрата на любовта към народните танци и песни.

Публиката неспирно аплодираше техните сценични изяви, а с всяко следващо изпълнение еуфорията се покачваше. Под светлините на прожектора с ентусиазъм и усмивка, се представиха всички танцуващи възрастови групи в ТШ „All steps”. Живописните и игриви ритми на танцьорите от ТШ „All steps” и Танцов състав „Кохортис“ при НЧ „Светлина-2000”, село Кортен се преплитаха със звучните гласове на песнопойките от ФФ „АЕДА“ и фееричните и изящни танци на възпитаниците на ТШ „All steps”, гр. Ямбол като даваха възможност на присъстващите да си поемат глътка въздух за следващото темпераментно изпълнение.

Даровитите танцьори подариха на своите почитатели едно невероятното фолклорно изживяване като доказаха за пореден път, че българските народни танци са безценно богатство, пазено ревниво от предците, трупано с годините и достигнало до нас въпреки перипетиите на времето. В тях живее своя вечен живот българската душа… Те са отворена книга, която разказва за бита на нашите баби и дядовци, за историческото време. Нужно е само да знаем как да я четем…

Призвание, кауза, магия - на тази необикновена съдба обричат себе си ръководителите на ТШ „All steps” Стоян и Павлина Петрови. Всяка година те представят пред новозагорската общественост по неповторим начин огромното фолклорно богатство на България от всички етнографски области като съществен принос за този неувяхващ заряд и младежко излъчване на ансамбъла винаги са имали и изпълнителите, някои от които започват своите първи стъпки в школата още на крехката четиригодишна възраст.

В края на концерта на сцената излязоха всички участници в това незабравимо фолклорно преживяване заедно с техните ръководители: Стоян и Павлина Петрови, Лилия и Антон Мъхчиеви и Велина Георгиева. Беше прочетен и поздравителният адрес от кмета на община Нова Загора Николай Грозев. „Желая Ви да продължавате да работите с присъщия си ентусиазъм и всеотдайност. Успех в мисията да пазите и популяризирате българските традиции като искрено вярвам, че най-ценното признание за упоритите Ви усилия е възторга на многобройните Ви почитатели, които чрез Вашите изпълнения преоткриват своята любов към родното. Пожелавам Ви нови сцени, на които да представите дарованията си и нека публиката е винаги възторжена, а талантът и любовта към танца непреходни.“ - се казва в него. Танцьорите и техните ръководители получиха кошници с цветя от градоначалника Николай Грозев, народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, Енчо Енчев - художествен ръководител на ДЮФА „Загорчета“ и др., след което пожелаха „на добър път“ на своите трима абитуриенти.

 

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев