Община Сливен

СУ "Иван Вазов" в Нова Загора изпрати тържествено зрелостниците от випуск 2018

------------------------------------
15.05.2018 / 22:07

На 15 май СУ „Иван Вазов“ изпрати с тържествена церемония зрелостниците от випуск 2018. Гости на празника бяха заместник-кметът Ивайло Енев и секретарят на НЧ „Диньо П. Сивков - 1870“ Елена Арабаджиева. В стихотворна форма, с шеги и закачки, абитуриентите бяха представени един по един.

След внасяне на училищното знаме, тържествената програма продължи със стихове, песни и мили думи на сбогуване, които предизвикаха празнична еуфория в двора на училището. Класният ръководител на дванадесетокласниците Данка Колева се обърна с прочувствени думи към младите момичета и момчета. Тя им пожела да светят по ярко от звезди, а светлината на знанието да бъде тяхното оръжие и послание към света. Слово, по случай изпращането на випуск 2018 произнесе и директорът на учебното заведение Диана Тошева.

Тя връчи грамоти на зрелостниците, постигнали успех в образованието, културата и спорта. От името на випуск 2018 с поздрав и думи на благодарност, се обърнаха Цветомира Пенева, Стойка Петкова и Явор Диянов. Те с носталгия си припомниха безгрижния училищен живот и своите учители, които с търпение и упоритост са изграждали техните характери, превръщайки ги в знаещи и можещи млади хора. Абитуриентите заявиха своята готовност да вървят смело напред и да не се плашат от трудностите, за да може всеки да изкачи своя желан връх.

По традиция в края на тържеството всеки зрелостник мина за сбогуване със знамето и със своите учители.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев