Община Сливен

Кметът Стефан Радев: Общината ни с най-голямо намаление на дълговете в страната

------------------------------------
15.05.2018 / 22:05

"Продължаваме с постоянната задача за възстановяване финансовата стабилност на община Сливен и справяне с проблема с натрупаните задължения, които имахме“. Това заяви днес на брифинг кметът Стефан Радев. Той припомни, че от края на 2015 г. на всяко тримесечие Министерството на финансите прави анализ на финансовото състояние на общините в България и публикува на сайта си подробна информация за показателите на всички общини.

„Сравнявайки първото тримесечие – края на месец март 2018 г. спрямо месец март 2017 г., община Сливен има около 10 милиона лева намаление на задълженията, респективно и 10 милиона лева намаление на просрочените задължения. Това е най-голямото намаление от всички общини в България. Това е коментирано и в анализа, който Министерството на финансите прави.“, каза още кметът и допълни:

„Това е малко по-невидимата част от работата на една община за гражданите, но това е една от най- важните задачи и фундаментален проблем, който трябва да бъде решен. Движим се с добро темпо и се надявам да дойде по-бързо моментът, в който ще можем да кажем, че община Сливен няма просрочени задължения“, заяви още кметът Стефан Радев.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев